Ketting van spijkerbroeklusjes

Ketting van spijkerbroeklusjes

Hallo Allemaal !

Vandaag ga ik vertellen hoe jullie deze ketting kunt maken.

IMG_6938

Toen ik had uitgerekend hoeveel lusjes ik nodig had, ging ik kijken in mijn koektrommel waar ik alle jeansrestjes in had gedaan toen ik voor een ander project heel veel spijkerbroeken heb geknipt. Daarin bleken al precies 24 lusjes in te zitten, sommige al los getornd.

IMG_6911IMG_6913

Wat heb je nodig:

IMG_6914

IMG_6923

Leg de lusjes in de vorm waarin je ze wilt gaan naaien. (Gebruik de langere lusjes bovenaan in de ketting. Deze kun je gebruiken om de ketting vast te maken aan de veter.)

Begin onder aan met stikken en stik zo alle lusjes aan elkaar.

Ik heb eerst geprobeerd om het met doorstikgaren te stikken. Maar dat vond ik toch minder mooi. Daarom heb ik het eerst gewoon met zwart doorgestikt en kun je later altijd nog zien of je er nog trensjes op wilt naaien. (Dat heb ik zelf niet gedaan. Maar het is een optie!)

IMG_6925

Instellingen van mijn BERNINA 215: een zigzag steek.

IMG_6926

Hier een foto van halverwege het stikken. De truc die ik deed om het aan elkaar te stikken was heen en weer zigzaggen, zo gaan de lussen vanzelf dicht bij elkaar vast zitten.

IMG_6929

Hierboven zie je alle lusjes aan elkaar gestikt.

IMG_6930

Om de veter aan de lusjes te bevestigen heb ik (zoals ook al eerder vermeld) de langer lusjes bovenaan genaaid.
Door middel van deze langere lusjes kun je ze om de veter heen vouwen. Zorg er wel voor dat je de lusjes allemaal even lang maakt.

Nu als een van de laatste stappen kun je met het rits voetje de lussen vaststikken aan de veter.

IMG_6931IMG_6932

De achterkant van de ketting zit er nu niet helemaal netjes uit. Dit kun je oplossen door alle draadjes eraf te knippen en de lusjes aan de achterkant gelijk kort af te knippen.

IMG_6934IMG_6936

De ketting is nu eigenlijk klaar. Wel kun je er nog voor kiezen om er gekleurde trensjes op de lusjes te zetten. Hier heb ik nu niet voor gekozen omdat ik alleen maar blauw eigenlijk mooier vind.

Je kunt ervoor kiezen om het met grijs, of juist een spijkerbroek door stikgaren te gebruiken.

Bedankt voor het lezen van mijn blog! Ik hoop dat jullie het een leuk project vonden en als jullie hem zelf ook gaan maken lijkt het me leuk om ook jullie resultaten te zien. Jullie kunnen deze in de Community rubriek hier op de BERNINA blog laten zien.

 

Liefs Carmen.